Om Tapas

530c5423a1e88
Spaniens små retter, som der findes hundreder af, er et udtryk for en livsstil, hvor man sætter pris på selskabelighed og afveksling. At gå ud at spise tapas er et dagligt ritual før frokosten eller som aftensmad.
Da man især i sommer månederne spiser meget sent, har man masser af tid til tapeo, som også kaldes tasqueo, pateo eller chiquiteo.
I stedet for at slå sig ned på sin stamcafe går spaniolerne sammen med venner eller kollegaer fra bar til bar, eller aflægger besøg på værtshuse eller enkle restauranter, tascas og mesones, der har specialiseret sig i tapas.

Historien om tapas
Hvordan tapaskulturen egentlig opstod, er stadig et stort spørgsmål. Var det den castilianske kong Alfonso d. 10, der var ophavsmand til de små lækkerbiskner?
Sikkert er det at Alfonso d. 10 der herskede over Sevilla, Cordoba og Jaen, af sin læge blev rådet til at skære ned på kalorierne, så han bad sine kokke om at servere bittesmå retter, der skal have smagt så godt, at de meget vel kan have været forløberne for tapas kulturen.

Hvad ved vi…?
Vi ved det smager fantastisk!